Aktuální ohlášky

Aktuální ohlášky

 
Nedělní bohoslužby

V neděli 28. dubna bude od 8.00 hod. mše sv. ve Strmilově. V 9.30 hod. je pak mše v Kunžaku. Od 11.00 hod. bude mše sv. Nové Včelnici a v Deštné. V Jarošově a Kostelní Radouni bohoslužby nebudou.

V neděli 5. května bude od 8.00 hod. mše sv. v Jarošově. V 9.30 hod. je pak mše v Kunžaku. Od 11.00 hod. bude mše sv. v Kostelní Radouni a v Deštné. Ve Strmilově od 8.00 hod. je plánována bohoslužba slova, stejně jako od 11.00 hod. v Nové Včelnici. V Číměři je mše sv. již v sobotu 4. května od 15.00 hod.

V neděli 12. května bude mše sv. ve Strmilově od 8.00 hod. Od 9.30 pak v Kunžaku a v 11.00 v Deštné a Nové Včelnici. Bohoslužba slova je plánována od 11.00 hod. v Kostelní Radouni. V Jarošově bohoslužby nebudou. V sobotu 11. května bude mše sv. též v Lomech u Kunžaku od 16.00 hod.

Koncert pro varhany

V sobotu 27. dubna od 18.00 hod. se v proboštském kostele uskuteční benefiční koncert, jehož výtěžek bude využit na opravu varhan poškozených při požáru kostela v Chlumu u Třeboně. Vystoupí Chrámový sbor Adama Michny s orchestrem. Koncert bude opakován i v Třeboni a to 1. května od 16.00 hod. ve společenském sále Lázeňského domu Aurora.

Změna času mše sv.

Ve středu 1. května bude mše sv. sloužena mimořádně od 9.30 hod. v proboštském kostele. Večerní mše sv. nebude.

Poděkování

Při sbírce na podporu opravy kostela v Chlumu u Třeboně, poničeného požárem, jsme v Jindřichově Hradci vybrali 39.558,- Kč. Všem štědrým dárcům srdečně děkujeme.  

Sbírka na pronásledované křesťany

Sbírka na pomoc pronásledovaným křesťanům se uskuteční ve všech kostelích při bohoslužbách 6. velikonoční neděle dne 5. května.

Nepřítomnost otce Holečka

V době od 15. do 29. dubna nebude pater František Holeček z důvodu léčebného pobytu v lázních přítomen ve svých farnostech. Mše sv. v Klášteře u Nové Bystřice a Starém Městě pod Landštejnem nebudou. Mše sv. s nedělní platností bude slavena pouze v Nové Bystřici a to v sobotu 20. a 27. dubna vždy od 15.00 hod.

Nepřítomnost probošta

V době od 7. do 11. května bude čerpat probošt Ivo Prokop řádnou dovolenou a nebude přítomen ve farnostech. V naléhavých případech se obracejte na pana farního vikáře P. Štrunce.

Setkání farní rady

Předem oznamujeme, že farní rada se sejde ve čtvrtek 16. května po mši sv. v klášteře u sv. Kateřiny. Setkání je přístupné veřejnosti.

Senior klub

Srdečně zveme na pravidelná středeční setkání Senior klubu v nových prostorách v klášteře u sv. Kateřiny od 9.00 hod. (vstup zadním vchodem zprava okolo kostela). 1. května setkání senior klubu nebude. Další setkání už se pak konají opět pravidelně po 2 týdnech, jak bylo zvykem, tedy 15. 5., 29. 5., 12. 6. a 26. 6. Během letních prázdnin se senior klub konat nebude.

Mobilní aplikace "Farnost do kapsy"

Farníky - uživatele chytrých telefonů vybízíme k nainstalování aplikace Farnost do kapsy (k dispozici pro systém Android i iOS). V aplikaci vyberte farnosti, které máte zájem sledovat (Římskokatolická farnost - proboštství Jindřichův Hradec). V rámci aplikace máte snadno k dispozici aktuální pořad bohoslužeb či nové články z webových stránek farnosti. Ty, kdo si tuto aplikaci nainstalovali už dříve, prosíme o zkontrolování odběru notifikací "důležitá sdělení farnosti" - najdete v nastavení konkrétní farnosti. Touto cestou získáte přístup k automaticky rozesílaným zprávám např. o změnách v pořadu bohoslužeb nebo o akcích ve farnosti. Děkujeme, že s námi udržujete kontakt.